Programul de sprijin al micilor producători
Termenul de implementare a Programului este de 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire în baza mijloacelor financiare suplimentare disponibile.
Stimați solicitanți ! Vă informăm despre acumularea numărului de cereri de solicitare a finanțării nerambursabile în limita bugetului alocat pentru anul 2024.
Buget total alocat pentru anul 2024: 4.300.000 lei, din resursele Bugetului de stat
Cereri de finanțare înregistrate : 20
(la data de 20.11.2024)Important
- Cererile de finanțare vor fi evaluate și procesate în ordinea înregistrării, în limita bugetului disponibil.
- Numărul de cereri disponibile este determinat de numărul total de cereri înregistrate și de valoarea medie a grantului solicitat.
Acest program este destinat micilor producători care intenționează să lanseze sau să dezvolte o afacere în industriile prelucrătoare pe teritoriul Republicii Moldova.
Obiectivul Programului de sprijin al micilor producători, este extinderea numărului de mici producători, precum și creșterea volumului de vânzări și productivității acestora.
Aprobat prin:
Obiective specifice:
îmbunătățirea gradului de conștientizare a potențialilor antreprenori și producători mici cu privire la posibilitățile de lansare/dezvoltare a unei afaceriîn sectorul micii produceri;
stimularea investițiilor în crearea și dezvoltarea produselor autohtone, în special în zonele rurale;
creșterea valorii adăugate generate de micii producători.
Participanți la Program pot fi întreprinderile care desfășoară activitatea în industria prelucrătoare minimum 12 luni până la data depunerii formularului la Program și 2)persoanele fizice care demonstrează activitatea și experiența, pentru minimum 12 luni până la data aplicării, în una din activitățile economice eligibile în cadrul Programului.
500.000 MDL
Finantare nerambursabilă în valoare de până la 500 000 MDL, maximum 70% din valoarea proiectului investițional.
Domenii de activitate eligibile pentru finanțare
Secțiunea activității economice | Clasa activităților economice eligibile (conform CAEM 2) |
---|---|
C. Industria prelucrătoare | 10.11–33.20, cu excepția: 11.01: Distilarea, rafinarea si mixarea băuturilor alcoolice; 11.04: Fabricarea altor băuturi nedistilate, obținute prin fermentare; 12.00: Fabricarea produselor din tutun; 20.51: Fabricarea explozivilor; 25.40: Fabricarea armamentului si muniției; 30.40: Fabricarea vehiculelor militare de lupta; 32.11: Baterea monedelor. |